Twitter

Dobro došli!

utorak, 2. kolovoza 2011.

2011 Porcijunkula

Večeras završava. Evo kako je to bilo ove godine:

http://medimurje.info/tzg/images/porcijunkulovo2011web.pdf





 http://www.mnovine.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=6979:porcijunkulovo-2011-akovec-pet-dana-ivi-cijeli-dan-i-no&catid=41:mozaik&Itemid=60

Kupac i Trgovac

Evo primjer iz života.
Želim vam prenijeti svoje maloprijašnje iskustvo.
Jednostavno, moram. Možda nekome pomogne. Zatrebalo nam je par stvarčica i zaputili smo se, s obzirom na blizinu, pješice u jednu malu trgovinu koja je dio jednog regionalnog trgovačkog lanca.
Ukupna vrijednost  na računu je bila cca 100 kn. Nekoliko sati poslije, pregledom računa doma - iznenađenje. Neugodno. Dobro se sjećamo kako smo gledali cijene od salame Poli 350 grama na akciji i provjeravao sa onom 500g, koja je jeftinija (po kg). Cijena 350 g-ke na akciji je bila 17,99 kn. A na računu ni manje ni više nego 21,99 kn! Ha!
Međutim, kupili smo mi nakon slične procedure tijekom iste kupovine (samo bez akcije ovaj puta) i 500 g pakiranje Rama namaza. Kao isplati s eu odnosu na manje pakiranje pa ćemo i to potrošiti do roka otisnutog na ambalaži.. Cijena na polici 13,99 kn, a na računu 16,49!
E sad, nema druge nego put pod noge i opet u trgovinu. Uđem, pozdravim, kažem što je problem i idemo trgovkinja i ja zajedno provjeriti navedeno. Naravno, u pravu sam. Nakon pomnog provjeravanja i micanja oznake AKCIJA  350 g, 17,99 kn (i cijena ispod je također bila ista!) za salamu, dobih prijedlog povrata razlike. Neću, iz inata u sebi, i tražim kompletan povrat novaca za ta dva proizvoda. Može, nema problema. I tako, na blagajni dobih novce uz škrto objašnjenje: Ispričavamo se, takve su cijene stavljene unutra (u kasu, sistem)!
Da. I to je to. Uz još jednu moju internu odluku: Ne ići više u tu trgovinu i ostale iz istog trgovačkog lanca. Ako se baš ne da izbjeći isto, tko zna iz kojeg razloga - gledaću cijene obavezno i itekako sve provjeravati.
Neki će reći da sam trebao pisati u knjigu žalbi, zvati šefa i slično. Istina, no nisam bio "raspoložen" za to. Ne da mi se utjerivati pravdu više na svakom koraku, pa postoje inspekcije koje bi to morale raditi. I interne (unutar firmi) i vanjske.
E na kraju, muči me samo još jedno: da li je to slučajnost koja se ponavlja (nije ovo prvi puta) ili je, nadam se da griješim, možda politika te iste firme, tj, trgovačkog lanca, pa ako prođe, prođe..
Jer, ne zaboravite, samo u mom slučaju, od cca 100 kn, za 7,5 kuna sam bio prevaren, a to vam je ugrubo 7,5%. U ovoj skupoći?  Ne mogu reći kako nema veze.. Možete li vi?

Ali zato Poli salamu vam mogu preporučiti..dobra je.