Twitter

Dobro došli!

subota, 5. veljače 2011.

Branko KOCKICA

Generacije su odrasle na tim krasnim dječjim emisijama. Zabavne, edukativne, poučne.. Bila je to uživancija za djecu u bivšoj državi.

Za one koji ne znaju o čemu govorim poslušajte i pogledajte tadašnju najavnu špicu:

http://www.youtube.com/watch?v=4Kde-5JdYYg

I jedna epizoda..http://www.youtube.com/watch?v=YStLOwcw3cs&NR=1

Autopraonica

Bilo je 13.59 kad sam se jedva natjerao izaći.. A vani je bio još lijep i sunčan dan.
Doduše, bilo je planirano od ranije čim zatopli otfurati auto na pranje.

I tako - trebalo mi je samo nekih 60 minuta da se to obavi. Svi su našli baš danas ići prati auto. I dok sam ja konačno došao na red, ponovo je bio jednak broj auta na čekanju. Dakle, čovjek u autopraoni nema vremena za predahnuti. Toliko je bio auto zamazan da se nije  poneka sitnica okorjelog blata dala skinuti unatoč "pripremama".  Najbolji dio čekanja je bila pjesma sa Otvorenog radija. E tu mi je došlo da pojačam radio. Ali nisam baš onako kako mi je došlo.. U tome i jest poanta, zar ne? Ne možete raditi baš sve kako želite. Ali zato sad možemo svi poslušati:

http://www.youtube.com/watch?v=_d_9u296VUk&feature=related

Ah, Zdravko..

http://www.youtube.com/watch?v=gEVXE1-fUJk

Tataratira...

Želite li čuti mišljenje običnog, nestranačkog čovjeka?

http://www.vecernji.hr/vijesti/europi-premijerka-najavila-10-000-radnih-mjesta-a-hrvatskoj-150-000-clanak-248787

Molim vas da prvo pročitate novinski članak  na navedenom gornjem linku. Hvala unapred svima.

A sad je vrijeme za moje razmišljanje..
Bio bih presretan da se to i ostvari. Zašto?
Zato što bi se prestali više baviti strankama i njihovim bombastičnim najavama koje imaju samo jednu svrhu - dobiti izbore. Sad ili prije npr. 7-8 godina.
Zato što bi se bez takvog politiziranja moglo normalnije raditi i uistinu doprinijeti gospodarstvu. Zato što se teško može sjediti na "dvije stolice"..
Zato što na žalost ova zemlja po meni nema politiku ozbiljnog ulaganja u industriju.
A bez industrije postajemo ovisni o drugima i drugome jer ostaje samo turizam, trgovina, bankarstvo.. Poljoprivreda je desetkovana i primjer je kako od bogatog dijela države nebrigom napraviti siromaštvo koje će se na kraju preslikati na sve građane ove zemlje.

A sve to i puno još drugoga..zašto? Ostavimo sad lopovluk po strani.. Što još ostaje?
 Ostaje vidljiv manjak jasnog cilja, jasne želje, jasne kompetencije i jasne odlučnosti da se zauzme za interese građana ove zemlje na pravom mjestu i u pravo vrijeme.
Što će nama značiti ulazak u EU u ovakvom stanju jada i  bijede, potpune nepripremljenosti osim ako izuzmemo birokraciju koja je zapravo jedini dokaz spremnosti ulaska HR u EU? Jer se tako koliko shvaćam situaciju dokazuje "napredak" pri pregovorima..
Molim vas sve koji možete na to utjecati: uzmite time out i riješimo sami svoje probleme,
pripremimo se, te tek tada pokrenite opet pregovore sa EU. Inače se bojim da će ispasti po onoj narodnoj: Bože, oprosti im, ne znaju što čine!

Ali će biti kasno. Kasno jer će građani ove zemlje biti izgubljeni i rasuti širom EU u potrazi za boljim poslom, a ovdje će svoju sreću naći drugi ljudi (da se razumijemo - nikom ne branim nikakva prava) na koje će se oni što ostanu žaliti baš kao što se povremeno događa u Austriji, Njemačkoj, ukratko, u EU, da im "otimaju" posao koji će biti loše plaćen..a koji nitko zapravo ne želi raditi.

A o prodaji svega što je još ostalo, pa i djedovine ako treba odlučivaće sila preživljavanja. Sigurno ne neusporedivo različita kupovna moć EU i HR.

Da zaključim - kamo sreće za 150 000 radnih mjesta. Evo koliko je to realno po meni: 0%.

Svi mi previše pridajemo takvim i sličnim političkim najavama. Što mislite o tome da ignoriramo politiku - do samih izbora?