Twitter

Dobro došli!

subota, 22. siječnja 2011.

Film-umjetnost, a SERIJSKI FILM-HAMMER?

Film je kažu, umjetnost. A većina filmova je puna nasilja sa jedne strane, a sa druge prepuna puste romantike, neostvarive.. Da li je to onda umjetnost? Srećom tu je i zgodna znanstvena fantastika iz koje se zna puno izvući, tj. pogledati.. Iako i nije baš znanstvena, ali jest fantastika. I jest umjetnost.
Ipak, najbolje su mi najave urnebesnih komedija koje ne samo da nisu urnebesne, nego nisu niti komedije..
Sad, ako se malo vratim u prošlost..da, upravo jesam..nije bilo ograničavanja od strane TV-a ili zakona za gledanje raznih serija, filmova itd..samo roditeljski nadzor.. Doduše, bili smo i u drugom sistemu.
Tada Inspektor Sledge Hammer,

iako vrlo gledan nije bio povod društvu za nasilje iako je ta serija uistinu puna istoga.. Bar iz moje perspektive doživljavanja istoga.. Znam i da sam priželjkivao već tada reprize kojih nije bilo ..ali zbog duhovitosti. A sad sam vidio da HRT od četvrtka, ako se ne varam od 17.45 prikazuje Sledge Hammera! I drugačije gledam na stvar iako i sad možda pogledam koju epizodu. I baš me zanima pod kojom oznakom ili bez nje? Jer danas je situacija ipak značajno drugačija iz više razloga..  Današnja djeca su previše zatrpana sadržajima punim nasilja i njihovo doživljavanje je na žalost drugačije od onog prije npr. 30 godina.. Kažem, na žalost samo u ovom pogledu, da se razumijemo. Potpuno je normalno da različita vremena nose i različite stvari (npr.napredak) i različita razmišljanja i to je ok, ali mi je krivo što se nasilje danas doživljava prilično normalnim u odnosu na prijašnja vremena..

Za one koji ne znaju ,a odluče gledati, treba napomenuti da je u ovom slučaju Sledge Hammer ipak pozitivan lik, da sređuje redom negativce, ali na svoj "poseban" način. Potpuno neprilagođen bilo kojem vremenu.

http://www.youtube.com/watch?v=EcK7Y3Ns1Wk
Kao zanimljivost, isječak vožnje na linku iznad.
Štogod odlučili, postupite ispravno. Ili već jeste?