Twitter

Dobro došli!

utorak, 29. ožujka 2011.

DZNS

Nisam dosad pisao o tragediji u Japanu i iskreno ni sad mi se ne da. To je jedna strahota koju ne treba ni pokušavati opisati jer je dovoljno vidjeti slike i snimke iz Japana. Jadni ljudi, svi. I kad čovjek vidi dokle to može otići, postavlja se pitanje o sveopćoj ljudskoj ludosti i gluposti. Nismo i nećemo očito bar u Hrvatskoj opet razmisliti i iskoristiti naše prirodne resurse za proizvodnju električne energije, i to jer zakonodavstvo nije spremno(?!!), jer nema sloge međusobno, jer nema jasne vizije za budućnost energetike u RH. Osim one, koja još uvijek priziva NE. Pa zar to nije prava ljudska glupost i sramota?

Za bolji pregled situacije u dijelu Europe pogledajte slijedeće podatke:


To su NE u Europi. Smrznuo sam se kada sam čuo neki dan koliko ih samo Francuska ima. Strašno. To je prava energetska ovisnost. Užasno. Ne treba nikoga osuđivati, jer nitko ne zna kako je onome drugome, ali treba u odnosu na mogućnosti izabrati. Izbor postoji. No, postoji i konkretna stranica koja prati radioaktivnost u okolišu. Tu treba razlikovati prirodnu radioaktivnost od one uzrokovane nečim drugim. Navedena stranica je:
http://www.dzns.hr/aktivnosti/pripravnost/pravodobno_upozoravanje
Još sam je i  twitnuo maloprije da se ljudi malo upute i da se ne diže panika bez potrebe, da se ipak spriječe krive "informacije" o radioaktivnosti, koje ne pomažu nikome. Dakle, molim proslijedite adresu dalje i čim više. Hvala unapred svima!