Twitter

Dobro došli!

subota, 30. listopada 2010.

MMF

Mislim da je opoće poznato značenje skraćenice MMF. Please.. Slogan: "zategnite remen". Ali, on nije ništa novo u Hrvatskoj kao što precizno možete vidjeti na stranicama Ministarstva financija RH.
I nije važno da li je popularan ili ne.. Važno je da je potpuno očito da ne postoji želje, snage i volje u ljudima kojima je to posao - da uistinu provedu reforme - i zato stručnjaci žele MMF. Da li ga ja želim? Ne. Ja želim da netko izjednači neravnopravnost između privatnih i državnih firmi. Pa zar samo jednima treba "rezati" plaće?(onima koji ih uopće dobijaju) Tko je čuo za "regres" u privatnim firmama? A božićnice i slično? Gdje su one veće i češće, kod privatnika ili u državnim firmama? A zašto? Da li one bolje posluju pa je to logičan slijed? Da, sigurno je tako..Zar sumnjati u to? Ili je to novac koji nije moj, pa..
I zato evo me opet:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Međunarodni_monetarni_fond
Samo zato jer sami nismo doovljno pametni. Ili odlučni. Ili oboje.
G. Rohatinskog za idućeg Premijera, molim obavezno kandidirati.

Politika

E, da.. poštovane čitateljice i čitatelji ovoga posta..isprika Vama zbog manjka finih riječi! To ide ruku pod ruku sa temom ovog posta. Dakle..
Što mislite što je to politika? Prema Wikipediji defginicija je slijedeća: Politika su procesi i način na koji se donose odluke unutar jedne grupe ljudi. Iako se obično politika odnosi na vlade, političko ponašanje se opaža u bilo kojoj grupi ili instituciji koju sačinjavaju ljudska bića. I dodatno: Politika pretpostavlja početnu raznovrsnost stajališta, pa je pomirenje razlika među uključenim stranama također jedan od njenih ciljeva. To se postiže predlaganjem rješenja koje se smatra racionalnim i ispravnim. Druge članove zajednice potrebno je pridobiti za tu opciju, što se postiže raspravom i uvjeravanjem. Stoga je komunikacija iznimno važna za politiku, a u sebi sadrži i borbu za poborništvom.
Postoji i jedna druga definicija politike, potekla iz naroda: politika je kurva.
U stvarnosti po mom skromnom mišljenju, politika je sredstvo za lagodniji život uz upotrebu svih sredstava upakiranih u barem prividnu zakonsku formu..K vragu.. reći ćete.. ima pravo. Pogledajte časne ljude u našem časnom parlamentu i njihovo časno ponašanje.. Zar su birani voljom naroda da vrijeđaju jedni druge ili da donose kvalitetne, stručne odluke na dobrobit društva u kojem živimo? Kako je to bilo 2009. godine?

 http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sabor-potvrdio-jadranku-kosor-za-novu-predsjednicu-vlade.html
Pročitali?
Ma zamislite vi tu bahatost. Taj stav, bez obzira od koga dolazio, da nema boljih od nas, da mi sve znamo i mi smo jedini ovdje sposobni..za odvesti zemlju u beskrajan dug.
A kako je bilo ove godine? Ovih dana?

http://www.nacional.hr/clanak/94366/izglasano-povjerenje-kosor-nakon-15-sati-rasprave-i-dalje-na-celu-vlade

Ima li razlike? Ima li napretka ove države? Ima li nade da će svijest "proraditi" i da će svi zajedno početi raditi, a ne lupetati i pljuvati jedni po drugima da bi nas "zabavili" i sebi osigurali još koji mandat? Ma, pa i jedan im je previše..mijenjajmo kompletnu garnituru na izborima, glasajmo samo za ljude koji se nisu nigdje dosad pojavili.. Zašto? Jer samo tako zemlja ima šanse. Ne gledajte kako se zove stranka jer je lopovluk posvuda i nitko na njega nije imun koliko god jedni druge prozivali.. A najgore je izvrtanje istine. Ili barem ajmo reći - činjenica. Jer istina ima koliko i ljudi, u ovom slučaju koliko stranaka. Da završim...biće da dileme nema: kod nas je politika sve osim slijedećeg. Politika pretpostavlja početnu raznovrsnost stajališta, pa je pomirenje razlika među uključenim stranama također jedan od njenih ciljeva. To se postiže predlaganjem rješenja koje se smatra racionalnim i ispravnim. Druge članove zajednice potrebno je pridobiti za tu opciju, što se postiže raspravom i uvjeravanjem. Stoga je komunikacija iznimno važna za politiku, a u sebi sadrži i borbu za poborništvom.

Laku noć Hrvatska