Twitter

Dobro došli!

ponedjeljak, 18. travnja 2011.

Treba li Hrvatskoj Las Vegas?

Treba li Hrvatskoj uopće proizvodnja? Trebaju li Hrvatskoj ulaganja u razne grane industrije? Što je sa prehrambenom industrijom, sa metalurgijom, sa tekstilnom industrijom, sa farmaceutskom, drvnom industrijom? Što je sa svime što se smatra proizvodnom djelatnosti? Zar nam je smjer isključivo turizam, ifrastruktura (Pelješki most umjesto npr. autoceste Sisak - Zagreb koja ide isključivo po potrebama određenih krugova za izbore) trgovina i zarada preko noći? Zar to možemo uopće nazvati strategijom ili  budućnošću ove zemlje?
Zar nema pameti u ovim vladajućim krugovima da se pamet koje ipak ima zadrži u ovoj zemlji? Zar nam je draže biti ovisan o drugima i raditi po njihovom "diktatu"?

Čini se da jest. Ali znate što? Sami smo si za to krivi, nitko nam nikoga nije nametnuo zadnjih 20 godina.birali smo po redu krive ljude jer smo dozvolili da nam "zamažu" oči sa nacionalnim i patriotskim pokličima, poigravajući se sa našim emocijama i očekivanjima, stvarajući dimne zavjese i dajući narodu kruha i igara, ali je kruha sve manje i manje, a igara sve više i više.. I?

I? Može li se živjeti od igara? Mislite li da i oni žive od igara? O, da..oni da. Ali na drugačiji način, igrajući se narodnim novcem (PDV), narodnom imovinom koja se sad naziva drugim imenima, javnim, državnim dobrom od općeg interesa.I nikao se ne bave lopovlukom jer nema većih domoljuba. Pa tko bolje drži ruku na srcu i galami (da, galami jer za razgovor treba imati kulture) od njih? Tko bolje vrijeđa i sramoti sve nas u Saboru? Da, tko?
http://www.vecernji.hr/biznis/amerikanci-grade-hrvatski-las-vegas-1-5-milijardi-dolara-clanak-277791



Sad ćemo graditi Vegas i ponositi se time.. A uništili smo toliko perspektivnih firmi.. i još se to radi.