Twitter

Dobro došli!

nedjelja, 20. veljače 2011.

Preneseni blog

Mislio sam da imam problema sa sluhom. Ili da sam naglo "skrenuo". Srećom, kolega mi je neposredno potvrdio da je sa mnom baš sve u redu!
I zato, pošteno prenosim ovdje slijedeći objavljeni blog sa kojim se apsolutno slažem! Ni sam ne bih bolje napisao! Bravo Reanimatore!

""U KOJOJ zemlji ona živi?"

"U KOJOJ zemlji ona živi?", mnogi su se zapitali nakon jučerašnje izjave Jadranke Kosor da Hrvati žive relaksiranije zato što je gospodarski oporavak, eto, započeo. I to sve zahvaljujući njezinim antirecesijskim mjerama, koje su, tvrdi privukle toliko investitora da Domagoj Milošević ne može ni glavu dignuti s koliko je posla zatrpan.

Takvu nepromišljenu izjavu onih 335 tisuća nezaposlenih Hrvata koje je pokušala zakopati u statistici možda su joj mogli oprostiti jednom. Kao lapsus. Ali kad se ponovi dvaput onda se ozbiljno treba zapitati je li premijerka izgubila dodir sa stvarnošću. A ponovilo se. Kosor je danas posjetila Luku Ploče gdje se zajedno s Božidarom Kalmetom, Brankom Bačićem i Đurom Popijačem družila s radnicima.

Novinare je, međutim, više od Vladinih planova za budućnost luke zanimala jučerašnja izjava o gospodarskom oporavku koji se, ako pitate Kosoricu, već sada osjeća na svakom koraku. Svoju je tvrdnju pokušala utemeljiti u hladnoj statistici i to o - broju prodanih automobila!

"U siječnju ove godine prodano je više osobnih vozila s obzirom na siječanj 2010. godine. To je znak da se u Hrvatskoj živi bolje", kaže Kosor. A svi znamo da je statistički podatak o broju prodanih automobila puno važniji od činjenice da u državi u proteklih osam godina nikad nije bilo više nezaposlenih. Uostalom, ako je vjerovati Kosorici, svim tim pustim "neradnicima" na Zavodu za zapošljavanje ionako nije mjesto već su se prijavili samo zbog povlastica koje im status nezaposlenih omogućuje!

Stvarno, di ona živi?

Neka se srami!!!"