Twitter

Dobro došli!

petak, 7. siječnja 2011.

MIŠLJENJE

Tekst pod.
http://www.24sata.hr/psihologija/pokreti-tijela-odaju-istinu-cak-i-kada-usta-izgovaraju-lazi-205095

Prenesen ovdje i komentiran sa crvenim slovima.

...
Neverbalna komunikacija pod utjecajem je nepromišljenog dijela mozga te je njome vrlo teško manipulirati, tvrdi stručnjak za neverbalno izražavanje Peter Collet. Tako geste i pokreti odaju pravu istinu, koja se ne mora slagati s riječima koje pojedinac izgovara. Stvarna značenja mimike lica i pokreta tijela objavio je u svojoj novoj knjizi "Book of Tells". Tako pogled usmjeren u visine, kao da gledamo prema nebu ili u strop prostorije, označava tihi poziv u pomoć. Bez obzira na religijsko uvjerenje, taj pokret simbolizira situaciju u kojoj čovjek ne zna što učiniti te traži neko usmjerenje odozgo. Da, da, a može značiti također i pun mi je "kufer" svega! Ili, uf što sam se ukočio, ajd' da se malo razdrmam..

Treptanje

Ubrzano treptanje otkriva da mozak radi "prekovremeno". Pokazatelj je zabrinutosti, uzbuđenja ili stresa čovjeka. Razlog stresu može biti izrečena laž, fizička privlačnost prema sugovorniku ili neugodna situacija iz koje se želi pobjeći. Aha, a što je sa tim da mi jednostavno nešto smeta u oku? Ili da sam umoran, pa "trokiram"?

Češkanje nosa

Instinktivan je pokret kojime se želi prikriti laž. Dok lažu, ljudi zapravo žele prekriti usta, no kako bi to bilo suviše očito, posežu za onim što je najbliže. Činjenica da nas nos svrbi tako nam daje izgovor za prekrivanje usta. E, idiotarije.. pa mene i sad nosi svrbi dok ovo čitam (pišem) pa..? Možda se ljutim pa me nos svrbi?

Sakupljanje usnica

Česta je radnja koja se izvodi u ljutnji. Razlog je podsvjesnu samokontrolu kako ne bi izrekli nešto što bismo kasnije mogli požaliti. Da, ili sam samo svjestan da su mi usnice suhe? Ili me lice zateže jer sam "propuhan" na buri?

Grickanje usne

Radnja koja najviše odaje prikrivenu nervozu. Grickanje donje usnice ili kuta usana otkriva tjeskobu i neugodu te također može biti način ušutkavanja samoga sebe. Ma, dajte, paranoja, kakvo ušutkavanje..
Naginjanje glave

Psiholozi tvrde kako je to česta kretnja koju žene čine dok zavode. Tako postaju niže što u muškarcima budi zaštitnički poriv, simbolizira dječje stavljanje glave majci na rame te izlaže najosjetljiviji dio tijela, vrat, pogledima. Samo prvi dio točan, tko o ostalom razmišlja?

Masiranje uha

Odaje zabrinutost čovjeka koji na taj način sam sebi pruža utjehu. Uho je bogato živčanim završecima pa ta radnja izaziva ugodne tjelesne osjećaje. A nikad vas nije i zasvrbilo uho?

Igranje kosom

Time pojedinac privlači pozornost na sebe. Kosom se često igraju starije žene kako bi se doimale mlađima i privlačnijima. Ili samo to rade dok razmišljaju i smiruju se? A nikad to ne rade i mlađe žene, ma dajte..

Podignute obrve
Način je na koji pokazujemo da smo zainteresirani za nekoga ili za sadržaj razgovora. Tako se želimo svidjeti drugima i razoružati ih svojim interesom za njih. Da, a nekad smo i stvarno iznenađeni..

Spuštanje obrva

Predstavlja otvorenu dominaciju nad sugovornikom, a tipična je za muškarce. Poručuje: slušam te i gledam i spreman sam na sve. I ljut sam ko vrag..

Prebacivanje težine

Prebacivanje s noge na nogu tijekom razgovora otkriva želju za završetkom razgovora. Tako sugovornik prima naš signal te sam okončava diskusiju. Muškarci to rade i kada razgovaraju s privlačnom ženom kako bi izgledali energičnije.A zna biti vrijeme i za WC.

Pokazivanje dlanova

Stav tijela s dlanovima okrenutima prema sugovorniku prijateljska je gesta. Pokazuje prihvaćanje, dobroćudne namjere i otvorenost za nove ideje.Ili nekakvo objašnjavanje..

Smjer stopala

Prema psiholozima, upućuje na smjer za koji je pojedinac zainteresiran. Ako su mu stopala usmjerena prema vratima, tada želi otići. Upućuju li na kauč, onda vjerojatno želi sjesti. Aha, da, cipele vode čovjeka, a ne obrnuto!

Sakrivanje ruku

Prekrivanje ruku ili njihovo križanje iza leđa upućuje na tajnu ili informaciju koju se želi sačuvati. Ruke u džepovima, ukoliko su palci još uvijek vani, pokazatelj su dominacije. A nikako ne na udobnost položaja tog trenutka..

Pa ljudi, nikako nije sve crno ili bijelo.. Ne vjerujte svemu što pročitate, ha, ha..

Nije moguće! Lopovluk? Ne.. Gdje to? Drugi dio!!!

Autoceste su bile nepresušan izvor hvale, a sada se otkriva i da su bile nepresušan izvor "neregularnosti", da se izuzetno blago izrazim!

http://www.vecernji.hr/vijesti/nova-afera-hac-platio-prijelaz-zivotinje-koji-nije-sagraden-clanak-236761

Ma nevjerojatni su to razmjeri lopovluka.. Pa čitajte samo molim vas kontinuirano tekst i gledajte kako se procedura "poštuje".. Čini se da je "mrvica"  bilo na sve strane.. a savjesti nigdje. Jad i bijeda, tuga i sramota..